5 maj 2014
17:00

Tvååker/Galtabäck

Referat: Varbergs GIF - Tvååker/Galtabäck

Seriepremiär i P03. Samma motståndare i öppningsmatchen som 2013 fast nu hemma på Vallen så denna gång fick gästerna bära västar. Ombytta roller men skulle det vara så även resultatmässigt? Förra årets premiär slutade 11-3 till oss...

Med i stora stycken ett helt nytt lag med många nya GIFfare jämfört med för ett år sedan var det spännande när de två duktiga domarna, GIF-killarna från P01, blåste igång matchen.

Vi kunde snabbt konstatera att våra killar jobbade snabbt, effektivt och tillsammans, precis som förra året och det dröjde inte länge förrän ettan satt bakom T/G's målvakt. Halvleken flöt på fint och vi jobbade riktigt bra i alla lagdelar och lyckades hålla ihop laget bra på planen. Vi visade upp ett fint passningsspel och stoppade effektivt motståndarnas försök till anfall. Vid ett par tillfällen i första halvlek hade T/G lite bättre möjligheter men de stoppades föredömligt av Isak i mål. I halvtid hade vi samlat en betryggande ledning av 8-0.

När vi går ut i andra halvlek efter traditionsenliga GIFfel-intaget fortsätter killarna kämpa på utan att slå av på takten, öser på fint och behåller spelövertaget trots ett antal positionsbyten inom laget. Detta för att få känna på lite olika platser. En bit in i halvleken blir det lite tumult i vårt straffområde och T/G lyckas pilla in en reducering via stolpe in. Vi gör direkt ett par snabba mål men några minuter senare får T/G en straff som ger dem en ytterligare reducering.

När slutsignalen går skriver vi 14-3 till GIF och killarna visar med all önskvärd tydlighet att det fina, lekfulla och intelligenta spel och positiva tänkandet vi har ger resultat! Fantastikt jobbat av alla spelare - Grattis till segern!